Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 420 kcal
Polecam.
Odsłon: 135
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 133
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17072
Polecam.
Odsłon: 135
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 133
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17072
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, paprykę oraz filety kurczaka pokrój na paski. Pomidory obierz i pokrój w ósemki. Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę oraz mięso. Gdy mięso nabierze delikatnie złotego koloru, wrzuć paprykę. Kiedy ta zmięknie, dodaj pomidory, a następnie opłukany ryż. Dopraw szafranem i solą, wlej bulion. Po około 10 minutach dodaj opłukane i oczyszczone owoce morza, duś przez 20 minut. Przed podaniem podaniem posyp natką.