Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na paluszki.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 189
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 681
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 114
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 142
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 189
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 681
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 114
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 142
Składniki
Wykonanie: Groch zalać przegotowaną zimną wodą i odstawić na 12 godzin. Odsączyć i zmielić razem z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką. Wymieszać z jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami do smaku i wstawić do lodówki na godzinę. Z masy formować owalne paluszki. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Paluszki osączyć na bibule i podawać na ciepło z ketchupem.