Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 35
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 291
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 119
Składniki
W bulionie ugotowałem kurczaka ,dodałem liście laurowe ,ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Pieczarki oczyściłem i pokroiłem w plasterki ,marchewki ,pietruszkę i seler obrałem i starłem na tarce o grubych oczkach. Grzyby i warzywa dodałem do bulionu z kurczakiem ,przyprawiłem solą i pieprzem. W tym czasie ugotowałem makaron wg przepisu. Gdy mięso zrobiło się miękkie ,wyciągnąłem je z bulionu ,śmietanę rozrobiłem z mąką i odrobiną bulionu ,po czym wlałem do całości ,wymieszałem i zagotowałem. Mięso włożyłem do sosu i dusiłem pod przykryciem ok. 5 min. Na każdą porcję wylałem sos i ułożyłem kurczaka. Opcjonalnie można posypać posiekanym szczypiorkiem.