Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na paprykę powoli się zaczyna, warto więc wykorzystać to wartościowe warzywo. Dzisiaj proponuje ją w formie zapiekanej z dodatkiem mięsa, ryżu i pomidora.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 62
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1007
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1137
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 62
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1007
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1137
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę i czosnek. Następnie dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż mięso się zetnie.
Pomidory zalać wrzątkiem, a następnie obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Całość wymieszać i chwilę podsmażyć.
W między czasie ugotować ryż w osolonej wodzie wg. opisu na opakowaniu.
Gotowy farsz zdjąć z ognia, dodać ryż, bazylię, oregano i koncentrat pomidorowy, wszystko dokładnie wymieszać.
Papryki umyć i wydrążyć gniazda. Środek nafaszerować po brzegi farszem.
Nafaszerowane papryki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez ok. 30-40 min. w temperaturze 200 stopni. Pod koniec zapiekania posypać startym żółtym serem.
Smacznego :)
:)