Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 30
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 42
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 532
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23673
Hummus to bliskowschodni specjał, który jest doskonałym źródłem białka i zawi...
Odsłon: 30
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych p...
Odsłon: 42
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 532
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23673
Składniki
Boczek pokroiłem w kostkę ,wytopiłem. Odstawiłem. Kapustę pokroiłem w kostkę ,zalałem 150 ml wody ,posoliłem i lekko oprószyłem cukrem. Dodałem połowę boczku ,majeranek ,gotowałem bez przykrycia 20 min. Następnie dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałem kilka minut. Na pozostałym boczku zeszkliłem posiekaną cebulę ,ciągle mieszając dodałem mąkę. ,lekko zrumieniłem ,wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody i zagotowałem. Zasmażkę wlałem do całości. Zagotowałem.
Podałem z grillowanymi kiełbaskami