Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 654
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 65
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 31
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 74
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 654
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 65
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 31
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 74
Składniki
Baklazana pokroic w plastry,cukinie przekroic na polowe i porozcinac wzdluz(dosc grubo).Tak przygotowane warzywa,grilowac z obu stron na karbowanej patelni bez tluszczu.
Osobno w garnku zeszklic na odrobinie oleju drobno pokrojone;czosnek,cebule ,marchew i seler.Zalac pomidorami w puszce(ja przecieram pomidory przez sitko)doprawic sola i pieprzem.Pozostawic na wonym ogniu do osiagniecia konsystencji sosu.
W zaroodpornym naczyniu ukladamy warstwe baklazana,szynki,pokrojana mozarelle,polewamy sosem pomidorowym.2ga warstwa z cukinia.Pzekladamy do zapelnienia naczynia,na wierzch polewamy sosem i posypujemy parmezanem.Piec w temp 180`C ok 25/30 min.Smacznego