Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam pastę mojego męża. Skąd nazwa? Bo jak zaczniesz jeść, to musisz powiedzieć sobie basta, bo nie możesz przestać :) Do tej pory nie wiadomo czemu broniłam się przed oliwkami do makaronu. Teraz wiem, że popełniałam wielki błąd. Makaron z sosem pomidorowym i oliwkami jest genialny!
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 18
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 27
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 58
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 124
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 746
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 18
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 27
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 58
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 124
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 746
Składniki
Na gorącą oliwę wrzucić posiekaną cebulę. Podsmażyć do zeszklenia. Dodać 6 łyżek koncentratu pomidorowego rozrobionego z 400 ml wody, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę oregano, pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki i sól do smaku. Dusić około 10 minut. Po tym czasie dodać pokrojonego w kosteczkę pomidora, 4 wyciśnięte ząbki czosnku i małą garstkę natki pietruszki. Poddusić 2-3 minuty. Kiedy będzie gotowe, dodać czarne oliwki w ilości według upodobań. Podawać oczywiście z makaronem.