Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną pastę pieczarkowo - jajeczną, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek, ale także jako farsz do jajek i warzyw oraz dodatek do wędlin. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 451
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 416
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 278
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 451
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 416
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 278
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy oczyszczone oraz pokrojone w plastry pieczarki i smażymy je do momentu odparowania wody. Zawartość patelni studzimy, a następnie przekładamy do blendera wraz z ugotowanymi jajkami, majonezem i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, a na koniec doprawiamy kuminem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową pastę schładzamy w lodówce. Życzę smacznego! :)