Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam trochę mięsa i nie wiedziałam jak je spożytkować ,dokupiłam wątróbkę i wyszedł pyszny pasztecik,który bardzo polecam:)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1495
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 56
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1495
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 56
Składniki
Mięso ugotować z dodatkiem marchewki i pietruszki,oraz z zielem i liśćmi laurowymi. Na patelni podsmażyć cebule,dodać wątróbkę,i smażyć do odparowania wody. Osobno namoczyć bułki. Mięsa , wątróbkę oraz odciśniętą bułkę zmielić 2x ,dodać jajka,przyprawy oraz gałkę muszkatałową(ja bardzo lubię więc daję dużo)
Masą wypełnić posmarowane foremki wysypane bułką tartą i piec do w 200st.około 1 godz.
Smacznego życzę!