Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetariański pasztet z warzyw :-) pyszny, aksamitny. smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. sam z ketchupem lub sosem pomidorowym
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 18
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 250
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1134
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 18
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 250
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1134
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Składniki
Cukinie umyć. Jeżeli jest młoda nie trzeba obierać ze skórki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek drobno pokroić, marchewkę zetrzec na dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać razem, przyprawić. Masę wlać do dwóch keksowych foremek wysmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą. Piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni. Najlepiej kroi się i wyjmuje z blaszki gdy już trochę przestygnie. Smacznego :-)