Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny ,świetny na kanapki. Pasztet powstał na bazie pieczonej kaczki.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 344
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 340
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 344
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 340
Składniki
Bułki zalewamy ciepłym mlekiem. Kroimy cebulę ,pieczarki i podroby. Cebulę szklimy na maśle. Dodajemy pieczarki , podroby i dusimy do miękkości . Studzimy ,mieszamy z odciśniętymi ( nie do końca) bułkami ,skórką z cytryny , doprawiamy solą i pieprzem . Mięso kaczki oddzielamy od kości i mielimy na średnich oczkach razem duszonymi podrobami ,boczkiem ,porem ,selerem ,natką pietruszki i koperkiem. Doprawiamy majerankiem ,estragonem ,solą i pieprzem. Do masy wbijamy jajka i dokładnie całość wyrabiamy. Tak przygotowany pasztet przekładamy do foremki (10x20 ,u mnie wysoka forma-można użyć też dwóch jednorazowych foremek do pieczenia) i pieczemy 50-60 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.