Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pasztet, który jest łatwy do zrobienia, tani i bardzo pyszny.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 53
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 67
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 96
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 53
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 67
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 96
Składniki
Selery i cebule zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i 4 łyżki wody. Dusić przez jakiś czas. Kiedy selery zmiękną, odstawić do przestygnięcia.
Białka ubić na sztywną pianę.
Do przestygniętych warzyw dodać bułkę tartą, żółtka i ubite białka. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
Piec około godziny w temperaturze 160 st.
Pasztet zostawić do wystygnięcia. Doskonale rozsmarowuje się na pieczywie.