Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki nie tylko do świątecznego barszczu.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 118
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41185
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 129
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 170
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 118
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41185
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 129
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 170
Składniki
Drożdże posypać cukrem, poczekać aż zaczną rosnąć. Mąkę posiekać z margaryną dodać resztę składników , zagnieść gładkie ciasto, odstawić do lodówki na 30 min.
Kapustę obgotować, pieczarki drobno pokroić i podsmażyć z cebulką. Składniki można zmielić lub drobno posiekać- doprawić do smaku.
Ciasto pokroić na mniejsze kawałki. Każdy rozwałkować na nie zbyt cienko podzielić na pasy o szer. ok 15 cm. Farsz nakładać ok 2 cm od brzegu. Ciasto zawinąć aby powstał mniej więcej walec. Odrobinę spłaszczyć i pokroić na paszteciki. Można posmarować jajkiem i posypać kminkiem. Piec w 180 st. 15 min ( lub do złotego koloru )