Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22492
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 111
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22492
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 111
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Filet oczyścić ,pokroić na małe kawałki ,oprószyć solą i pieprzem i dodać kilka kropli sosu sojowego. Wstawić do lodówki na czas przygotowania sosu po czym usmażyć. Do wody wrzucamy ser gorgonzola ,roztapiamy go na średnim ogniu cały czas mieszając by nie przywarł do dna. Jak się rozpuści dodajemy ser mozzarella i nadal mieszamy do zupełnego rozpuszczenia. Następnie śmietanę rozrabiamy z mąką i dodajemy odrobinę sosu by pozbyć się grudek. Śmietanę wlewamy do sosu ,zagotowujemy. Doprawiamy do smaku pieprzem ,odrobiną vegety i wsypujemy posiekaną natkę pietruszki (część zostawiamy do posypania na talerzu). Podajemy z makaronem i kurczakiem smażonym na margarynie tuż po przygotowaniu sosu.