Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 818
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 818
Składniki
Z połowy kostki warzywnej i odrobiny oliwy sporządzić marynatę ,natrzeć nią filety z kurczaka ,owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotować sos i makaron. Szpinak opłukać ,osączyć ,drobno pokroić. Smażyć na maśle czosnkowym 5 min. Dolać szklankę wody ,doprawić odrobiną soli ,pieprzu i cukru. Gotować 15 min. Dodać śmietanę ,oraz starty ser. Zagotować. Penne ugotować w dużej ilości osolonej wody ,osączyć. Filety z kurczaka wyjąć z lodówki i usmażyć na suchej patelni do grillowania.