Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cudownie czekoladowe z dnia na dzień mają coraz bardziej intensywny smak :)
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 419
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23645
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 101
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 419
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23645
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 101
Składniki
Cukier , olej i kakao wyrabiamy dobrze mikserem , następnie dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii , mieszamy ,aż składniki się ze sobą dobrze połączą . Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą , dodajemy do ciasta i dobrze wyrabiamy. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 20 minut.
Cukier puder przesiewamy na duży talerz , ciasto nabieramy łyżką i obtaczamy dobrze w cukrze pudrze lekko spłaszczając .Kładziemy na wyłożonej papierem blaszce w 2-3 cm odstępach (ciasteczka bardzo rosną dlatego nie róbcie dużych :) i pieczemy ok. 15 minut w 170 C . Pilnujemy ciastek , gdyż lubią się przypalić od spodu , mogą być lekko miękkie , ale to nic gdy ostygną będą twardsze dlatego nie przeciągajcie zbytnio czasu pieczenia .