Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, mega owocowy, lekki i prosty w wykonaniu deserek:) W sam raz na ciepłe dni:)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Galaretkę mieszamy dokładnie w 150 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Banany obieramy ze skórki, truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Owoce wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko i blendujemy dokładnie. Wystudzoną galaretkę wlewamy do owoców, dokładnie mieszamy i przelewamy do pucharków. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Można przyozdobić bananem obtoczonym we wiórkach kokosowych. Smacznego:)