Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i delikatna pianka z sezonowymi owocami według przepisu użytkownika ewaaa
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23624
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 82
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23624
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 82
Składniki
Galaretki rozpuszczam we wrzątku. Schładzam do temperatury pokojowej. Mleko przelewam do misy miksera. Ubijam na najwyższych obrotach przez około 3 minuty. Kiedy piana jest dość sztywna, cienkim ciągłym strumieniem wlewam przestudzoną galaretkę. Cały czas ubijam. Aż do uzyskania jednorodnej masy. Formę /blachę do pieczenia, tortownicę/ wykładam papierem woskowanym. Układam regularnie ciastka owsiane. Przelewam masę i wyrównuję. Truskawki kroję na plastry. Układam po jednym regularnie - tak jak ciastka. Czekoladę wiórkuję nożem, część ścieram na tarce. Posypuję piankę. Gdzienigdzie dorzucam świeżą miętę. Schładzam w lodówce przez noc.