Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - kwaskowy deser porzeczkowy - pychota - tu w wersji z czerwoną porzeczką, ale pianka z czarną porzeczką też jest przepyszna :) Idealny deser na nadchodzące upały :)
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 530
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3828
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 167
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 724
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 136
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 530
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3828
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 167
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 724
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 136
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy do ostudzenia. Porzeczki (kilka zostawiamy do ozdobienia) miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru. Śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Połowę przekładamy do zmiksowanych owoców. Do obu pianek dodajemy żelatynę. Odstawiamy na 20 minut do lodówki. Nakładamy na spód białą piankę, na nią porzeczkową. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy porzeczkami. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)