Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je jeść same, z sosem lub jako dodatek do dań mięsnych czy rybnych.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 60
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1004
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1135
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 60
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1004
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1135
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy. Mniejsze ziemniaki kroimy w ćwiartki, a większe -w grubsze słupki. W misce mieszamy oliwę z oliwek z solą, pieprzem, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wrzucamy do miski pokrojone ziemniaki i obtaczamy w oliwie z przyprawami.
Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-30 min, aż ziemniaczki zrobią się rumiane i chrupiące.