Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do mięs, ryb lub jako samodzielne danie, ja dzisiaj podałam je z fasolką szparagową :-)
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 62
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 27
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 30
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 34
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 62
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej....
Odsłon: 27
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 30
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 34
Składniki
Ziemniaki porządnie wyszorować szczoteczką (nie obierać), pokroić w zależności od wielkości na 4 lub 6 kawałków. Marchewkę i korzeń pietruszki również dobrze umyć, pokroić na kilka części, w zalezności od wielkości warzyw. Na dużą blachę od pieca wykładać pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, cebulę w całości (jeśli jest mała lub przekroić na mniejsze kawałki jeśli większa), ząbki czosnku. Pokropić wszystko oliwą z oliwek. Wymieszać najlepiej rękoma. Posypać wszystko przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok. 45-50 min. aż warzywa i ziemniaki będą miękkie.
Smacznego :-)