Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak już jakiś tydzień temu gościł na naszym stole, a dzisiaj gości na blogu:) U mnie teraz poślizg z racji pracy. A uwierzcie mi spędzam tam bardzo dużo czasu...no ale w końcu przepis jest i jeszcze możecie go wykorzystać:) Kurczaczek był bardzo miękki, a urodzaj śliwek spowodował, że zaczełam je dodawać do wszystkiego:) No i mamy pyszniutki kurczaczek...
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 198
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 364
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 198
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 364
Składniki
Oczyszczamy kurczaka. Nacieramy pieprzem i solą. Kładziemy na blasze i pieczemy 20 minut w temp. 220 stopni.Po tym czasie polewamy delikatnie rozpuszczonym masełkiem. Zmniejszamy temp. do 180 stopni.i pieczemy około 1,5-2 godziny. Mięso musi lekko odchodzić od kości i zmięknąć. Śliwki myjemy i drylujemy. Na 25 minut przed końcem pieczenia wykładamy na kurczaka i do kurczaka;) Gdy już kurczak jest gotowy, wyjmujemy z piekarnika i polewamy powstałym sosem podczas pieczenia.