Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg z warzywami zapieczony w ostrym masełku. Co prawda danie jest pracochłonne, ale końcowy efekt jest wart każdej minuty spędzonej w kuchni.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 62
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1007
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1137
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 62
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1007
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1137
Składniki
Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Na jednym boku ryby robimy nacięcia, skrapiamy cytryną, również w środku. Do miseczki wlewamy oliwę dodajemy sól, pieprz oraz rozmaryn, mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy oba pstrągi. Do środka ryby wkładamy po plasterku cytryny i zgniecionym ząbku czosnku. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Rozmrażamy bukiet warzyw. Roztapiamy masło i przelewamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną w plasterki papryczkę chili, rukolę, drobno posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Niewielką ilością oliwy smarujemy blachę, na którą wykładamy pstrągi,a wokół nich układamy warzywa. 3/4 przygotowanego ostrego masełka polewamy rybki, pozostałą część wykorzystamy przed podaniem. Rybę pieczemy 20 min.