Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na aromatyczne, delikatne, wilgotne, zdrowe, a przede wszystkim przepyszne danie - pieczony pstrąg z czosnkiem i świeżym koperkiem i natką pietruszki.
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3210
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2829
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 35
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3210
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2829
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 35
Składniki
Rybę moczyć przez kilka godzin. Jeśli potrafimy można wyfiletować pstrąga, albo piec w całości.
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Masło wymieszać z częścią koperku i natki pietruszki oraz przeciśniętym czosnkiem.
Pstrąga posolić (ryba lubi dużo soli), doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym, polać sokiem z cytryny, posypać koperkiem, natką pietruszki i nafaszerować masełkiem. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45-50 min.
Podawać z warzywami z patelni.
Smacznego :)