Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejne danie z tych które pamiętam z domu rodzinnego. Pyszne, proste i nieskomplikowane.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 46
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 29265
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 106
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 46
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 29265
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 106
Składniki
Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki, które kroimy w drobną kostkę.Podobnie postępujemy z cebulą i obie te rzeczy podsmażamy na maśle aż nieco zmiękną. Do ogonków z cebulą wbijamy 3jajka, doprawiamy solą i pieprzem, robimy dobrze ściętą jajecznicę:-)))
Gdy mamy już gotowy farsz w postaci jajecznicy wypełniamy nim kapelusze pieczarek. Na dużej patelni roztapiamy trzy łyżki masła układamy pieczarki, przykrywamy pokrywką. Po krótkiej chwili dodajemy kilka kropel sosu sojowego grzybowego i podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy. Pieczarki dusimy około 30minut pilnując aby się nie przypaliły. Zwyczajnie podlewamy je wodą w niedużych ilościach. Możemy je podać z : posiekaną świeżą pietruszką, kotletem drobiowym lub barszczykiem bądź wszystkim naraz :-))))