Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały ci niewielkie kawałki wędlin na które już nie masz ochoty wykorzystaj je do przygotowania pieczarek faszerowanych .
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 21
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 21
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Składniki
Pieczarki umyć i pozbawić trzonków w całości.
Cebulę ,paprykę ,wędlinę oraz ser pokroić w kostkę.
Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę ,paprykę i wędlinę.Doprawić tymiankiem (ok 1/4 łyżeczki) ,chili i vegetą do smaku.Gdy lekko przestygnie dodać ser i wymieszać.
W miseczce wymieszać 3 łyżki oleju z 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki tymianku i chili . Pieczarki (dokładnie wierzch kapelusza ) posmarować przygotowaną mieszanką a do środka nałożyć farsz .
Pieczarki ułożyć na blasze do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop.i piec 30 min.Po 20 min pieczarki posypać startym serem lub położyć po kawałku plasterka.Dopiekać 10 min.