Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne pierożki na przekąskę.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 115
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41175
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 121
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 162
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 115
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41175
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 121
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 162
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem, szczyptą cukru, 1/3 mąki i zarobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Następnie dosypać resztę mąki, wbić jajka i wyrobić ciasto aż będzie odstawać od ręki. Wlać stopione masło i jeszcze chwilę wyrobić, po czym odstawić ponownie do wyrośnięcia. Kapustę pokroić, zalać wodą, dodać pieprz, liść laurowy, sól do smaku i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć przyprawy z kapusty i drobno posiekać, odcisnąć na sicie , przyprawić ziołami prowansalskimi i skropić oliwą. Paprykę wypłukać, usunąć nasiona, pokroić i rozbić blenderem i dokładnie wymieszać z kapustą.
Rozwałkować na stolnicy podrośnięte ciasto, wycinać szklanka kółka, nakładać farsz kapuściano- paprykowy. Zlepiać pierogi, odłożyć na chwilę w ciepłe miejsce.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju obracając jak pączki.