Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowani ;) Wyszły pyszne...szybkie w przygotowaniu ;)
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 458
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23657
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 110
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 458
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23657
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 110
Składniki
Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku. Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przekładamy na blaszkę. Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.