Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 80 mega pierogów :)) Zawsze jak mi zostanie mięso z rosołu to je mrożę i potem mam w sam raz do pierogów i nie tylko :))
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 186
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 306
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 186
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 306
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać sól i wodę. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, ma być wolne nie za twarde.
Farsz: Kapustę ugotować, odcisnąć, wystudzić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Mięso, cebulę i czosnek zmielić dodać do kapusty, dodać jajka wszystko połączyć i doprawić do smaku. A resztę to wiadomo jak robić ;) Smacznego