Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszne pierogi z serem. Z przepisu wychodzi około 60 pierogów.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 184
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 300
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 184
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 300
Składniki
Ciasto: mieszamy mąkę, wodę, masło sól i żółtka i ugniatamy do jednolitej masy. Wałkujemy na grubość pożądaną (ja lubię cieńsze więc wałkuje mniej więcej na 4mm), wycinamy kółeczka.
Farsz: wrzucamy twaróg do miski dodajemy cukier wanilinowy i biały. Jogurtu dodajemy taka ilość aby twaróg nie był za rzadki. Musi być ubity. Najlepiej smakować co jakiś czas czy na pewno cukru jest wystarczająca ilość.
Farsz nakładamy na wycięte krążki zamykamy i wrzucamy do gotującej osolonej wody. Wyciągamy pierogi gdy już chwile pływają. Ja podaje pierogi polane śmietaną kremówką posypane cukrem. Smacznego