Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierniczki im starsze tym lepsze.... !
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 815
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 931
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 161
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 815
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 931
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 161
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie się kleiło do rąk. Następnie rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać pierniczki ulubionymi foremkami.
Piec na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym w tem.180̊ C
LUKIER: do miseczki wlać trochę ciepłej wody i wsypać trochę cukru pudru. Konsystencja powinna być taka aby rozsmarować lukier na pierniczkach ale nie powinno z nich spływać. LUKIER - można w łatwy sposób pofarbować dodając do niego np. troszkę soku z marchwi lub buraków, curcumy, soku z wiśni itp.
Z podanych proporcji wychodzi około 4 - 5 blaszek pierniczków.
Pierniki powinny troszkę poleżeć ale u mnie znikały już od pierwszego dnia (na początku wydają się twarde ale później dosłownie rozpływają się w ustach) SMACZNEGO ...........