Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się święta więc czas na pierniczki z 1kg wyszło mi chyba ok.300 szt.bo kilka razy dorabialiśmy z wnukami stale wyjadali,bo pomagali przy wycinaniu i dekorowaniu,dla dzieci to wielka radość.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 65
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 89
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 65
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 89
Składniki
W pierwszej kolejności roztopić w rondelku margarynę z miodem i odstawić do wystudzenia. Mąkę przesiać na stolnicę , dodać sypkie produkty i żółtka następnie wlać miód z margaryną,wyrobić na gładkie ciasto. Odkrawać po kawałku wałkować na ok. 3 mm i wykrawać pierniczki foremkami' Smarować rozmąconym białkiem układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dekorować lukrem lub roztopioną czekoladą ale to już robimy według własnego gustu. Piec w 170 stopniach ok.10 minut. Po wystudzeniu i udekorowaniu pierniczki przechować w metalowym pudełku do świąt. Smacznego!