Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny piernik wspaniały na idealny prezent pod choinkę ;-) np dla babci lub dziadka.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 157
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 557
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1508
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 157
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 557
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1508
Składniki
Miód,masło i przyprawę podgrzać w rondelku. Jajka zmiksować z wodą gazowaną i wlać do przestudzonej masy piernikowej.Wsypać mąkę,kako i proszek,dodać powidła. Zmiksować.Gotowe ciasto przelać do przygotowanej tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (180) piec ok 1 godz. Ja podzieliłam ciasto na pół i upiekłam w dwóch mniejszych tortownicach. Kiedy ciasto lekko ostygnie polać polewą i ozdobić czekoladowymi serduszkami i gwiazdkami. Zawinąć w folię i zawiązać kokardkę.
SMACZNEGO