Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12253
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 228
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12253
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 228
Składniki
Ucieramy na gładką masę jajka z cukrem. Dodajemy do tego olej i dżem, całość miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika. Wsypujemy to stopniowo do miski z wcześniej przygotowaną masą, cały czas miksując. Gdy masa będzie jednolita, wylewamy ją na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.