Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie smakuje i idealnie nadaje się na imprezy ze znajomymi :)
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Składniki
Herbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i poczekać aż ostygnie. Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Można upiec 3 placki osobno żeby przełożyć je kremem. Nie trzeba wtedy ciąć ciasta :)
PRZEPIS NA KREM Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić.
Ciasto przełożyć kremem (może być również krem jak do karpatki). Polać polewą czekoladową. Dla smaku można jeszcze posypać ciasto startą gorzką czekoladą