Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł może banalny, ale za to jaki smak....Mniam:)
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3433
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 150
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 689
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 90
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3433
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 150
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 689
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 90
Składniki
Pieczarki obieramy, kroimy, cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło, szklimy cebulkę, dodajemy pieczarki, doprawiamy do smaku, kiedy puszczą sok dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do chwili, kiedy płyn odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pierś z indyka dzielimy na cztery plastry, każdy delikatnie rozbijamy i posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Na każdą połowę plastra nakładamy łyżkę sera i sporo pieczarek, przykrywamy drugą połową plastra, spinamy dokładnie wykałaczkami.
Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej, smażymy z obu stron na złoty kolor, na malutkim ogniu.
Czasem przyrządzam takie piersi w piekarniku, ale wtedy nie spinam mięsa wykałaczkami i nie panieruję, tylko składam jak gołąbki i obkładam 2 plastrami boczku. Wkładam do nagrzanego piekarnika na jakieś 30 minut.