Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki, aromatyczny z wyrazistymi ziołami kurczak z ciągnącym się serem. Bardzo zdrowy i szybki posiłek dla osób dbających o smukłą sylwetkę.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i wysuszyć.
Mięso przekroić na dwie części. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, a także ziołami prowansalskimi. W kawałkach mięsa zrobić tzw. kieszonki i włożyć do nich ser i masło.
Zawinąć mięso.
Kurczaka gotować na parze przez ok 20 min.
Gotową pierś posypać obficie posiekaną natką pietruszki i podawać z dowolnymi dodatkami.