Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie bardzo łatwe w wykonaniu i tanie a smakuje wyśmienicie.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Dobrze umyć pierś z kurczaka i osuszyć Następnie przygotować panierkę z oleju,czosnku ( drobno posiekać ),wegety,soli i pieprzu. Następnie dobrze wetrzeć panierkę w pierś kurczaka, włożyć do miseczki i przykryć folią. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Na dno rondla wlać troszkę oleju i położyć pierś. Następnie całość obłożyć marchewką aby przykryła pierś a następnie posmarować marchewkę majonezem. I tak robić kilka warstw,(marchewka-majonez)aż do zużycia marchewki. Na koniec położyć ostatnią warstwę majonezu.Im więcej marchewki tym lepsze a marchewka po upieczeniu smakuje wyśmienicie. Przykryć i piec w tem. 180-190 stopni 1 godzinę. Po godz. sprawdzić czy pierś jest już miękka. SMACZNEGO........