Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pierś z kurczaka w słodko-pikantnym sosie chilli z "maślaną" kaszą kus kus.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 14
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22926
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 412
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 232
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 158
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 14
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22926
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 412
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 232
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 158
Składniki
Filety płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy najpierw solą ,następnie przyprawą. Przekładamy do rękawa i wstawiamy do lodówki na 30 min. Pieczemy 35 min w temperaturze 180°C. Po upieczeniu kroimy na kawałki. Mango obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy. Dodajemy sok z limonki ,cukier i zmielone chili. Podgrzewamy ,cały czas mieszając. Kaszę kus kus przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mieszamy z roztopionym masłem. Na kaszy podajemy kurczaka z sosem mango.