Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i niskokaloryczne, w sam raz na lekki obiad lub kolację. Dla amatorów cukinii i bakłażana.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 275
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 141
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 429
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 275
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 141
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 429
Składniki
Cebulę pokrój na cząstki, resztę warzyw pokrój w plastry lub małe kawałki. Na oleju na silnym ogiu przyrumień mięso z obu stron. Zmniejsz płomień i smaż jeszcze ok. 7 min z każdej strony.
Na oliwie podsmaż warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj listki laurowe i przyprawy. Smaż ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając. Podlej winem i bulinem i na silnym ogniu duś jeszcze ok. 5 min.
Usmażone mięso dopraw solą i pieprzem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj warzywa i chwilę zapiekaj w piekarniku.