Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na wyrazistą i smaczną surówkę marchewkową z dodatkiem ostrej papryczki chili i czosnkowym winegretem. Surówka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Będzie doskonałym i aromatycznym dodatkiem do obiadu.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1206
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Na początku przygotowujemy czosnkowy sos winegret: Cukier brzozowy rozpuszczamy w łyżce ciepłej wody i dodajemy do niego olej rzepakowy, ocet jabłkowy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sól do smaku - wszystko dokładnie mieszamy. Marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a papryczkę chili kroimy w drobną kosteczkę. Tak pokrojone warzywa zalewamy wcześniej przygotowanym czosnkowym sosem winegret i dokładnie mieszamy. Życzę smacznego! :)