Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 38
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1826
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 38
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1826
Składniki
Bulion doprowadzić do wrzenia.
W drugim garnku roztopić łyżkę masła, wrzucić kiełki, podsmażyć około minuty. Zalać wrzącym bulionem. Dodać łyżkę przyprawy Sambal Oelek. Całość gotować 3-4 minuty.
W miseczce rozmącić jajka. Mąkę rozpuscić w 3/4 szklanki zimnej wody.
Do gotującego się bulionu powoli wlać mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszająć. Następnie najlepiej przez sito wlać do garnka rozbełtane jajka. Całość chwilę gotować. Doprawić sosem sojowym.
Gotową zupę przelać do miseczek i posypać świeżo siekanym szczypiorkiem.