Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupa krem. Jest smaczna, lekka i zdrowa, w mojej kuchni zagości na dłużej.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12392
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 240
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12392
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 240
Składniki
Dynię kroimy na mniejsze części i obieramy. Wybieramy do suszenia nasiona, miąższ kroimy w kostkę.
Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, gdy już zmięknie dorzucamy dynię, marchewkę,ziemniaki, papryczkę. Całość podsmażamy około 10 minut, dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy ok. 40 minut aż warzywa będą miękkie.
Wszystkie składniki miksujemy, od koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy. Dla złagodzenia smaku możemy podać z kleksem śmietany. Idealnym dodatkiem są grzanki z chlebka razowego.