Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny obiadek na niedzielę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wykonanie: Kurczaka ugotować z dodatkiem włoszczyzny i soli (bez kapusty). Ryż opłukać i obsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie wlać rosół. Przyprawić potrawę curry, pieprzem i wsypać żurawinę. Gotować na wolnym ogniu 25 minut aż ryż wchłonie płyn. Ugotowanego kurczaka wyjąć, zrumienić chwilę w piekarniku i posypać wcześniej usmażonymi na maśle płatkami migdałowymi. Przełożyć mięso i obłożyć ciepłym przyprawionym ryżem.