Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na imprezę do piwa.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 148
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 66
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 148
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 66
Składniki
Wykonanie panierki: Z mąki, jajka, piwa przygotować ciasto jak na naleśniki. Wykonanie placka: Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i ugotować w osolonej wodzie. Wędlinę pokroić dowolnie, a jajka ubić z mąką, piwem i przyprawami. Ciasto, ziemniaki, wędlinę wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie zapiec w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni przez 25 minut.
Placek ostudzić, pokroić na kromki, maczać w przygotowanej wcześniej panierce z ciasta i smażyć na złoty kolor na gorącym oleju.