Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza w nieco innym wydaniu niż zwykle – nie na cieście drożdżowym a na tortilli. Zaletą jest to, że można ją zrobić bardzo szybko. I szybko znika z talerza bo jest naprawdę pyszna :) Składniki dodajemy takie jakie lubimy lub akurat mamy pod ręką. U mnie podstawa to ser żółty, mozzarella i sos pomidorowy.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy 3 placki tortilli, posypujemy połową żółtego sera i mozzarelli i przykrywamy drugim plackiem. Pokrojone w kostkę pomidory z puszki doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, a następnie rozsmarowujemy na plackach. Układamy szynkę parmeńską i posypujemy pozostałym serem żółtym i mozzarellą. Dodatki możemy dawać takie jak lubimy. Pieczemy 15 minut.