Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dnia 9 lutego odbył się międzynarodowy dzień pizzy.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 131
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 222
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 131
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 222
Składniki
Wodę, mleko, drożdże i cukier należy wymieszać w plastykowej misce i odstawić zaczyn do wyrośnięcia. Mąkę przesiać ze solą do osobnego naczynia. Po 15-tu minutach wlać zaczyn do mąki. Wymieszać najpierw drewniana łyżką a następnie ręcznie. Zagnieść ciasto. Jeżeli zajdzie potrzeba, można podsypać mąką. Wyrabiać około 10 minut. Ostawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę i przykryć ściereczką. Po godzinie ciasto krótko wyrobić i uformować kształt koła. Umieścić na blasze. Posmarować keczupem. W czasie, gdy ciasto rośnie przygotować warzywa. Umieścić je na rozgrzanej patelni, podlać wodą i oliwką. Doprawić przyprawami. Gdy zmiękną, jeszcze ciepłe wyłożyć na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170* Piec 30 minut