Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, pyszna
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
CIASTO: pół szkl. mleka rozpuścić z drożdżami i cukrem poczekać aż zaczyn urośnie 10-15 minut. następnie make, sól żółtko, mleko ciepłe zaczyn wyrobić ma odchodzić od ręki, dać olej wyrobić żeby ciasto zjadło olej, rzucić kilka (4 razy) ciastem o dno miski i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu ok 30-40 minut. Następnie wyłożyć na blachę wysmarowana tłuszczem.
Pieczarki obrać pokroić lub zetrzeć podsmażyć dać pokrojoną w kostkę cebulę i poczekać aż się przyrumieni posolić i popieprzyć do smaku.
Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, położyć pieczarki z cebulka, posypać startym serem żółtym startym, położyć na to pokrojoną paprykę i oliwki w plasterki. Przyprawić pieprzem majerankiem oregano o papryka słodką.
piec w nagrzanym piekarniku na termoobiegu w 210 stopniach 15 minut.
SMACZNEGO!!!!