Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 271
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 271
Składniki
Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć ciasto (zagniataj okolo3-4 minuty)Jeżeli ciasto jest zbyt suche dodaj wody a jeżeli zbyt lepkie dosyp mąki.
Po dokładnym połączeniu składników wyrabiaj ciasto na stolnicy posypanej mąką przez około 7 minut.
Uformuj z ciasta kulę i przełóż do miski lekko posmarowanej olejem . Przykryj ściereczką i odstaw na 30-45 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie umieść ciasto na stolnicy lekko posypanej mąką i przyciśnij, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza.
Podziel ciasto na 6 części i uformuj z nich kule.
Jeżeli będziesz używać ciasta dziś,to przykryj podzielone ciasto ścierką i odstaw jeszcze na godzinę.
Ciasto możesz również przechować przez noc w lodówce przykryte naoliwioną folią . Wtedy przed użyciem pozostaw je na 15 minut w temperaturze pokojowej.
SOS DO PIZZY : Połącz składniki za pomocą blendera i pozostaw w temperaturze pokojowej , aby smaki się połączyły. Piec 8 minut w temperaturze 270 stopni.
Można układać dowolne dodatki jak kto lubi.SMACZNEGO!