Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1097
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Składniki
Do wody daj drożdże i cukier. Wymieszaj, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na od 5 do 15 minut Mąkę przesiej, dodaj sól i oliwkę. Wlej zaczyn do mąki i wyrób gładkie ciasto. Gdy będzie trzeba możesz podsypać lekko mąką. A kiedy będzie za ciężko się wyrabiać można dolać troszkę wody. Odstaw na chwilę w ciepłe miejsce aby wyrosło. Wyjmij z miski pognieć chwilę i rozwałkuj . Umieść na blaszce, przykryj dużą ścierką. Daj mu odpocząć i sobie przy okazji też :) Cebulkę pokrój w piórka, pieczarki w plasterki. Podsmaż z ulubionymi przyprawami. Umieść na cieście przed włożeniem do piekarnika. Piecz z termoobiegiem około 30 minut w 160-170 * Ser żółty wsyp na upieczone, gorące ciasto.